Badrumsrenovering i Lund

Har ni ett äldre badrum som ni är tröttna på? Drömmer ni om ett badrum med spakänsla? Vet ni inte var ni ska vända er?

Ansvar

Vi känner ett ansvar för att hjälpa kunderna i deras val av lämplig planlösning, utrustning och kakel/klinkers.

Trygghet

Trygghet är viktigt för kunden, men även för oss. Därför använder vi oss av de avtal, som Konsumentverket rekommenderar.

Kvalitet

Vi garanterar kvalitet i arbetets alla faser. Slutresultatet ska vara vackert och tåligt, underliggande skikt hållbara och säkra.

Rimliga priser

Vi kan hålla rimliga priser genom att vi har rutinerad personal, som arbetar effektivt.

Vi hjälper er uppfylla era drömmars badrum

Eftersom vi på Foxor Bygg alltid följer BKR:s (Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum) strikta regler kan du som kund känna dig säker både under och efter utför badrumsrenovering. Inga dolda överraskningar eller saltade fakturor. Att vara ett schyst byggföretag som verkligen håller det vi lovar är vårt motto och vi tycker att alla förtjänar ett badrum av högsta kvalitet. Oavsett om du vill renovera eller bygga nytt kan du lita på att vårt kunnande är lika vattentätt som våra badrum.

Våra badrumsrenoveringar i Lund utförs av särskilt utbildad personal och det är en självklarhet hos oss, vi tummar inte på säkerhet och kvalitet. Efter utförd badrumsrenovering får ni av oss en garanti på jobbet enligt avtalet. Ni får ett skriftligt intyg på att våtrumsarbetet är utfört enligt gällande BKR-regler. Detta är ett viktigt dokument som vid senare försäljning av bostaden och ev. kontakt med försäkringsbolag visar att badrummet är byggt enligt gällande regler.

Vi utför totalentreprenad vilket innebär att vi kan sköta renoveringens alla delar. Detta innebär för er del att ni endast behöver ha en kontaktperson och uppkommer det frågor där ni inte vet vem som ska svara på dem så tar vi hand om det. Att renovera med totalentreprenad gör att projektet blir färdigt snabbare än alternativet med flera aktörer eftersom vi inte behöver vänta in andra hantverkare och företag, utan vi kan jobba på i ett bra tempo och förmedla era önskemål på vägen. Det brukar också bli billigare att lägga hela jobbet hos ett företag.

För vår del innebär totalentreprenaden att arbetsgången blir enklare och snabbare, vi kan informera både er och våra samarbetspartners snabbare och enklare vilket gör problemlösning smidigt. Detta gör också att vi kan garantera att jobbet blir gjort på rätt sätt enligt de lagar och krav som gäller.

Badrumsrenovering Lund – Hur går det till? Här nedan följer en förenklad händelsekedja om hur det går till:

^

Börjar förbereda

Vi börjar med att genomföra förberedande åtgärder som att plocka in maskiner och verktyg i badrummet och därefter täcks golvet med skydd.

^

Inredning tas bort

All inredning som finns i badrummet plockas bort som t.ex. skåp, bänkar, toalett, element och vask.

^

Tar hand om rören

Rör i badrummet bryts ut och vattenledningarna pluggas igen.

^

Avloppsrör bytas ut

Om avloppsrören måste bytas ut bilas golvet upp och delar av väggarna rivs så att man kommer åt rören (men det vet vi oftast på förhand).

^

Kakel rivs ned

Kakel och övriga delar av ytskiktet rivs ned och tas bort.

^

Rummet töms och städas

Därefter töms rummet på bråte och städas rent.

^

Spackling och fuktspärrning

Golv, tak och väggar spacklas och fuktspärras med speciellt framtagna produkter och enligt BKR (Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum) tillvägagångssätt.

^

Kakel och klinkers på plats

Kakel sätts upp på väggar och klinker läggs på golvet.

^

Montering

Toalettstol, dusch och blandare monteras samt resterande interiör.

^

Städning och rengöring

Städning och rengöring utförs innan det är dags för slutbesiktning med kunden.

Inspiration

När ni bestämt er för att få en badrumsrenovering i Lund eller Skåne utförd så kan det vara bra att besöka ett par olika affärer för att få inspiration om vilket tätskikt ni önskar. Kakel är det helt klart vanligaste våra kunder vill ha, men dagens plastmattor håller också hög kvalitet. Sen ska det bestämmas vilken typ av golv ni önskar, här är helt klart klinker det vanligaste vi lägger. Toalettstol, blandare, handdukstork, vask, skåp och golvvärme.

Det finns som ni förstår mycket att välja mellan, våra arbetsledare som besöker er kan ge er tips och hjälpa er med inspiration. Har ni svårt att hitta inspiration till ert badrum så gå gärna in och kika under fliken ”galleri” där ni hittar bilder på badrumsrenoveringar vi utfört.

ROT-avdraget

När ni ska renovera ert badrum så har ni möjlighet att utnyttja ROT-avdraget som kortfattat innebär att ni slipper betala 30 % av arbetskostnaden upp till 50 000: – per person. Vi har skapat ett dokument under fliken ”ROT-avdrag” där vi förklarar precis det ni behöver veta gällande hur ROT-avdraget fungerar. Detta för att ni som kunder enkelt ska kunna förstå vad avdraget innebär.

Tips för en bra badrumsrenovering

Här kommer lite tips från oss som kan vara bra att tänka på vid badrumsrenovering:

 • Ljust kakel gör rummet större. Mörkt kakel gör rummet mindre.
 • Vit fog, snyggt så länge den är vit. Finns impregnering man kan använda.
 • Natursten är väldigt vackert! Kom ihåg att natursten måste skötas om för att hålla sig fin.
 • Golvvärme är väldigt skönt, men tänk till gällande elpris och hur mycket el den drar.
 • Stora kakelplattor, lite fog. Små kakelplattor, mycket fog.
 • Stora speglar är bra för små rum, de förstorar rummet.
 • Galna trender, riktigt häftigt, men kom ihåg att bygga badrum är inte som att måla om.
 • Belysning är a och o. Belys det som är vackert men tänk även praktiskt!
 • Hel & halvspolning på en wc sparar inte alltid på miljön. Ofta gör du av med mer vatten eftersom du spolar fel.
 • Starka färger, ger häftig effekt men är lättare att tröttna på.
 • Vägg- och takbelysning är att rekommendera för alla användningsområden.
 • Lysrör är oftast inte dimmningsbara.
 • Frostade duschväggar, blir mer privata men minskar volymkänslan i badrummet.
 • Beställ tillbehör (wc-pappershållare, krokar wc-borste, hyllor m.m.) direkt, annars har de en tendens att aldrig sättas upp.

Stort tack till Fuad och anställda på Foxor AB. Har renoverat badrum och gästtoalett, resultatet blev fantastiskt fint, kan verkligen rekommendera detta företag. Mvh Leif & Tina

Leif & Tina

Vi är fantastiskt nöjda med både bemötande, professionalism och resultat. Foad som arbetsledare och Ilje som målare. Noggrann, felfri, städade efter sig och punktlig. Vi rekommenderar Ilje starkt för bredspackling med slätt och fint resultat. Foxors bemötande är vi även nöjda med och kommer att anlita den i framtiden.

Klara

Vi är väldigt nöjda med resultatet av renoveringen. Arbetet behövde utökas och förändras under renoveringens gång men det var inga problem att få det gjort. Lite småsaker som inte var riktigt som vi ville ha dem återgärdades också utan problem.

Björn

Kom igång med din badrumsrenovering i Lund redan idag!

Close