Fönsterbyte och dörrbyte

Om man har äldre fönster som börjat ruttna och imma igen är det kanske dags att se över om de bör bytas ut. Att byta fönster själv är tidskrävande och ganska svårt om man inte är en van byggare.

Ansvar

Vi känner ett ansvar för att hjälpa kunderna i deras val av lämplig planlösning, utrustning och kakel/klinkers.

Trygghet

Trygghet är viktigt för kunden, men även för oss. Därför använder vi oss av de avtal, som Konsumentverket rekommenderar.

Kvalitet

Vi garanterar kvalitet i arbetets alla faser. Slutresultatet ska vara vackert och tåligt, underliggande skikt hållbara och säkra.

Rimliga priser

Vi kan hålla rimliga priser genom att vi har rutinerad personal, som arbetar effektivt.

Vi hjälper er med byte av dörrar eller fönster

Dagens fönster har en hållbarhet på i snitt 40 år så ett fönsterbyte gör man inte så många gånger. Att byta fönster är en stor investering och det är viktigt att ställa rätt frågor innan man fattar sitt beslut. Först och främst handlar det om fönstrets energieffektivitet, men det är också viktigt att ta reda på fönstrets funktioner eftersom det skiljer sig åt mellan olika modeller. Det handlar om funktioner såsom solskydd, inbrottssäkerhet, personsäkerhet, energieffektivitet och buller, men också hur fönstret öppnas eller om det skall vara fast.

Foxor Bygg utför fönsterbyten i Malmö med omnejd men tar även projekt i Skåne. Ni väljer ut fönster ni gillar, köper hem dem och därefter kommer vi ut till er och sätter in era fönster. Fördelen är att ni själva helt väljer vilka fönster ni vill ha, ni kan själva hålla koll på kostnaden för dessa. Vi sätter upp lister och ordnar med plåtarbetet som behövs. Kontakta oss för en kostnadsfri offert, vi har under åren samlat på oss den kunskap som behövs för att utföra så omfattande jobb som ett fönsterbyte innebär. Vet ni inte vad för sorts fönster som passar så kan ni självklart komma till oss för rådgivning.

De flesta fönster som görs idag är antingen träfönster, PVC-fönster eller aluminium fönster eller i vissa fall aluminiumbeklädda fönster. Träfönster är oftast gjorda helt i trä med innerdelar av metall, PVC-fönster är gjorda av ett lättplastmaterial kallas också för kompositfönster, aluminiumfönster är gjorda av mestadels aluminium och så till sist finns ju då aluminiumbeklädda fönster där man kombinerar de två materialen för att få ut det bästa av båda världar.

Olika sorters fönster

Vilka olika sorters fönster finns det och vilka material är de gjorda av? När det gäller fönster är det en hel djungel, vi ska gå igenom vad som finns på marknaden idag:

^

Inåtgående fönster

Passar bra i moderna hus, på högre våningsplan eller andra ställen där det är svårt att nå utsidan.

^

Utåtgående fönster

Passar bra i klassiska hus eller på ställen där man kan nå fönstret från utsidan.

^

Vridfönster

Kombinerar fördelarna med inåtgående och utåtgående fönster. Ett vridfönster är lätt att öppna för vädring eller vända 180 grader när du ska putsa utsidan.

^

Sidewing-fönster

Kombinerar fördelarna med inåtgående och utåtgående fönster precis som vridfönster. Sideswing-fönstret öppnas vertikalt runt sin egen axel, vilket gör det lätt att putsa fönstret inifrån.

^

Karmfasta fönster

Sitter fast i karmen och kan inte öppnas. Karmfasta fönster är tätare och säkrare än öppningsbara.

^

Höger- eller vänsterhängt

Anger vilken sida gångjärnen sitter på och avgör om fönstret är höger- eller vänsterhängt.

^

Spackling och fuktspärrning

Golv, tak och väggar spacklas och fuktspärras med speciellt framtagna produkter och enligt BKR (Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum) tillvägagångssätt.

^

Kakel och klinkers på plats

Kakel sätts upp på väggar och klinker läggs på golvet.

^

Montering

Toalettstol, dusch och blandare monteras samt resterande interiör.

^

Städning och rengöring

Städning och rengöring utförs innan det är dags för slutbesiktning med kunden.

Vad vill ni ha för glas? När ni väljer fönster, väljer ni också glastyp och antal glas. Beteckningarna anger hur fönstren är uppbyggda:

^

3-glasfönster

består av 3 glas som sitter i fönsterbågen. Glasen är tätt sammanfogade med en mellanliggande metallskena. Mellan glasen finns argongas som ger värmeisolering. Genom att bygga upp glasen i flera skikt blir fönstren både värme- och ljudisolerade.

^

2-glasfönster

har 2 glas isolerruta i fönsterbågen. Glasen är tätt sammanfogade med en mellanliggande metallskena. Mellan glasen finns luft eller argongas som ger värmeisolering.

^

Kopplat 2+1 glas

har två fönsterbågar. I innerbågen sitter en 2-glas isolerruta och i ytterbågen sitter 1 enkelt glas. De två fönsterbågarna är kopplade vilket betyder att de sitter ihop men kan tas isär.

^

Kopplat 1+1 glas

består av två fönsterbågar med varsitt enkelglas. De två fönsterbågarna är kopplade vilket betyder att de sitter ihop men kan tas isär.

Byta dörr med Foxor

Sugen på en ny dörr? Har er gamla trädörr tappat charmen och börjat flagna? Känns dörren som den ska trilla isär vilken sekund som helst? Välkommen till klubben, många av de äldre hus som idag finns i vårt avlånga land lever inte upp till den standard de borde. Dörrens huvuduppgift i det samhälle vi idag lever i är att den ska skydda oss mot vind och kyla samt vara ett stopp om tjuven tittar förbi. Utöver ytterdörrar har många av oss också dörrar inomhus, dessa dörrar finns idag i alla dess sorter som enkeldörrar, dubbeldörrar, glasdörrar, aluminiumdörrar och PVC-dörrar. De flesta ytterdörrar idag är antingen gjorda i trä, aluminium eller PVC material. Det finns idag även säkerhetsdörrar som uppfyller krav för inbrottsklasser RC3 och uppåt.  Majoriteten av nya säkerhetsdörrar tillverkas av stål, både dörrblad och karm, men det finns även säkerhetsdörrar tillverkade av trä med stålkärna. Dörrarna tillverkas i fabriker efter måttbeställning, alternativt standardmått. Dessa dörrar har även ett höjt skydd mot brand och oljud.

Vi på Foxor Bygg hjälper er gärna med att installera nya dörrar både inre och yttre dörrar. Vi har den kunskapen som behövs för att utföra dörrbyten på ett riktigt och säkert sätt. Även här så väljer ni ut den dörr ni vill ha, köper hem den och sen kommer vi ut och installerar dörren eller dörrarna till er. Vi säljer inte dörrar men kan hjälpa er med rådgivning gällande vad för sorts dörrar ni har behov av. Vi utför dörrbyte i Malmö med omnejd.

Stort tack till Fuad och anställda på Foxor AB. Har renoverat badrum och gästtoalett, resultatet blev fantastiskt fint, kan verkligen rekommendera detta företag. Mvh Leif & Tina

Leif & Tina

Vi är fantastiskt nöjda med både bemötande, professionalism och resultat. Foad som arbetsledare och Ilje som målare. Noggrann, felfri, städade efter sig och punktlig. Vi rekommenderar Ilje starkt för bredspackling med slätt och fint resultat. Foxors bemötande är vi även nöjda med och kommer att anlita den i framtiden.

Klara

Vi är väldigt nöjda med resultatet av renoveringen. Arbetet behövde utökas och förändras under renoveringens gång men det var inga problem att få det gjort. Lite småsaker som inte var riktigt som vi ville ha dem återgärdades också utan problem.

Björn

Kom igång med din renovering redan idag!

Close