Golvläggning Malmö

Golvläggning handlar om rätt material, installation, kunskap och funktion. För att arbetet ska gå smidigt och resultatet ska bli så bra som möjligt finns det flera saker som är viktiga att tänka på när ni bestämt er för att lägga nytt golv.

Ansvar

Vi känner ett ansvar för att hjälpa kunderna i deras val av lämplig planlösning, utrustning och kakel/klinkers.

Trygghet

Trygghet är viktigt för kunden, men även för oss. Därför använder vi oss av de avtal, som Konsumentverket rekommenderar.

Kvalitet

Vi garanterar kvalitet i arbetets alla faser. Slutresultatet ska vara vackert och tåligt, underliggande skikt hållbara och säkra.

Rimliga priser

Vi kan hålla rimliga priser genom att vi har rutinerad personal, som arbetar effektivt.

Inte så lätt som man tror

Golvläggning är inte alltid så lätt som man tror om man inte är en van byggare. Det kan vara värt att kolla upp med golvläggare vad det kostar och vilken tid det tar. Ni bör först bestämma vilket golv som passar in i omgivningen, ska golvet vara ljust eller mörkt, färgglatt eller klassiskt vitt? När det gäller yta på golv så finns det hur mycket som helst att välja mellan.

Golvläggning Malmö

Nedan följer en lista på de vanligaste golven:

^

Linoleum

En miljövänlig, oljebaserad produkt som skapar väldigt slitstarka golv. Håller man golven torra står de emot mycket stor påfrestning.

^

Massivt trä (riktiga golvplankor)

Har lång livslängd och ger en traditionell och ombonad känsla. Det kräver en del omvårdnad och kan ta mer stryk än andra golvalternativ.

^

Laminat

Består av en kärna av pressat trä med ett ytskikt av plast och utseendet varierar i det oändliga. Jämfört med massivt trä och parkett tål laminatgolv mycket stora påfrestningar.

^

Klinker

Består av glaserat lermaterial och är populärt främst i badrum och kök. Det ger en lättskött golvyta som egentligen bara behöver torkas av för att hållas fräsch.

^

Parkettgolv

Är gjort i trä och kommer både som stora plattor som små stavar och ger en klassisk och elegant golvyta. Det finns en stor variation i ytskikt, storlek och färgtoner.

^

Mattor

Finns i alla dess former och material, vanligast är plastmatta och heltäckningsmatta. Ger ett bra skydd och är mjukt för fötterna. Heltäckningsmatta är svårare att hålla ren än plastmatta.

^

Betonggolv

Kan vara fint och är hållbart, helt beroende på om det är i ett garage eller i ett gammalt hus. Blir lätt kallt men tål stryk.

^

Epoxigolv

Är tillverkat av härdplast och är tåligt samt i princip underhållsfritt. Används ofta i industrier och garage.

Som ni förstår har ni lite olika material och stilar att välja mellan. Det man bör tänka på är vad golvet ska användas till och vad golvet utsätts för dagligen. 

Vi på Foxor Bygg har lagt otaliga golv och har den kompetens som krävs för att hjälpa er att hitta rätt i djungeln. Vi kan bistå er med rådgivning om vilka golv som passar i olika rum och omgivningar. Vi utför golvläggning i Malmö med omnejd samt Skåne åt både privatpersoner som företag. För att kunna erbjuda er den bästa kvaliteten på golvläggning utbildas ständigt våra golvläggare med påbyggnadsutbildningar. Golvläggning är avdragsgillt för ROT (om det inte gäller ett nybygge), gå in under fliken ”ROT-avdrag” och se om just ni uppfyller kraven för att utnyttja avdraget.

Stort tack till Fuad och anställda på Foxor AB. Har renoverat badrum och gästtoalett, resultatet blev fantastiskt fint, kan verkligen rekommendera detta företag. Mvh Leif & Tina

Leif & Tina

Vi är fantastiskt nöjda med både bemötande, professionalism och resultat. Foad som arbetsledare och Ilje som målare. Noggrann, felfri, städade efter sig och punktlig. Vi rekommenderar Ilje starkt för bredspackling med slätt och fint resultat. Foxors bemötande är vi även nöjda med och kommer att anlita den i framtiden.

Klara

Vi är väldigt nöjda med resultatet av renoveringen. Arbetet behövde utökas och förändras under renoveringens gång men det var inga problem att få det gjort. Lite småsaker som inte var riktigt som vi ville ha dem återgärdades också utan problem.

Björn

Kom igång med din renovering redan idag!

Close