Säkerhetsdörrar Malmö

Foxor Bygg hjälper dig att installera säkerhetsdörrar som grundas på en stomme av galvaniserat stål med en yta av äkta trä, och förenar säkerhet med design. Vår leverantör Torterolo & Re har vackra dörrar i specialutförande som standard, och du bestämmer hur din din entré ska gestaltas. Vår leverantörs dörrar går utanför de traditonella ramarna och erbjuder mer eleganta lösningar. Här kan du inspireras inför ert nya projekt.

Lägenhetsdörrar

Att känna sig säker i sitt hem är något som är viktigt för oss alla. Med Torterolo säkerhetsdörrar garanterar vi våra kunder inte bara säkerhet utan säkerhet som inte stör estetiken i hemmet. Torterolo dörrarna är tillverkad för att passa in i vilken miljö de än är placerade i. Vi träffar ofta på kunder som är intresserad av säkerhetsdörrar men som undrar om dörrarna kan se ut som de befintliga i hemmet. Svarat är ja. Det är troligtvis det Torterolo är mest kända för. Tillsammans med certifiering, typgodkännande och statistik baserad fakta kan vi med gott samvete säga att vi representerar marknadens bästa säkerhetsdörrar Malmö.

För oss är det viktigt att våra kunder får uppleva känslan av kvalité så kom gärna in till vårt kontor och titta närmare på dörrarna. Det går också bra att titta igenom vårt galleri för att få en överblick över sortimentet och kanske lite tips om vad ni vill ha.

För oss är installationen av er säkerhetsdörr lika viktigt som kvalitén på den vi jobbar därför endast med certifierad personal som uppfyller både våra hårt ställda krav samt de enligt ID06.

 

Torterolo säkerhetsdörrar för lägenheter är som standard utrustade och testade bland annat med  följande:

– Säkerhetsklass (RC) 4 enligt SS-EN1627

– BrandklassEI30

– Ljudreduktion 44dB

– Rök-och brandgas testade Sa samt Sm

– Isoleringsvärd U-värde 1,47 W/m2 K

 

– Kompatibla med säkerhetsglas / brandglas

– Kullagrade gångjärn

– Dörrkik

– Öppningsspärr

– Dubbelt karmssytem

– Kompletta beslag med gemensam design

– Säkerhetscylinder med borrskydd

– Fem nycklar

– Foder i samma träslag / kulör som dörrblad

Panelerna fästs i skenor istället för med lim och är därmed enkla att byta om man skulle vilja/behöva. Service på dörrarna kommer som standard utan extra kostnad för våra kunder. Säkerhetsdörrar Malmö

Ytterdörrar och Säkerhetsdörrar Malmö Villa

Torterolo säkerhetsdörrar Malmö är väl anpassade för utomhusbruk och är konstruerade att hantera alla typer av klimat, såväl det tuffa nordiska klimatet, till stränga vintrar i alperna och den salta luften vid medelhavet. De är lämpade för alla typer av utomhusdörrar så som loftgång -, balkong-, villaentré -, och / eller altandörrar.

De flesta av Torterolo dörrarna består av anpassnings- och modifieringsbara ytor / frontpaneler för att på bästa sätt tillgodose de behov utomhusbruk för med sig. Glas är vanligt förekommande i dörrarna och som standard används beskjutningsskyddat glas.

Service kommer som standard utan extra kostnad för våra kunder.

Säkerhetsdörrar Malmö
Säkerhetsdörrar Malmö Entreport

Entréportar

Många äldre entréportar har problem med säkerhet på grund av att kvaliteten och / eller slitaget. Temperaturskillnaderna i Sverige och andra länder med liknande klimat påverkar materialet i äldre portar som ofta leder till att de inte går i lås korrekt. Detta lämnar porten öppen för obehöriga personer att få tillträde till trapphuset.

Med Torterolo dörrar ger vi en möjlighet att säkerhetställa tryggheten på ett enkelt och stilfullt sätt. Trots en avancerad och kraftfull dörrautomatik i kombination med ett välutvecklad motoriserad låssystem LINX som låses med inte mindre än åtta låskolvar är porten enkel att öppna. Säkerhetsdörrar Malmö.  Allt som behövs är ett kodlås eller en kodbricka och när du väl har öppnat porten kan du vara säker på att den stängs på ett korrekt sätt bakom dig och trapphuset är än en gång tryggt.

Entréportarna kan dessutom designas antigen som en kopia av den befintliga entrén eller varför inte återställa originalentrén! Med en Torterolo säkerhetsdörr till entrén ges därmed inte bara trygghet utan också möjlighet till ett estetiskt lyft.

Service på dörrarna kommer som standard utan extra kostnad för våra kunder.

LINX motoriserad dörr

LINX är ett anpassningsbart och programmerbart system för elektronsik öppning som kan kombineras med samtliga av Torterolos modeller och kategorier av säkerhetsdörrar. Som standard ingår panel med öppningsknapp från insidan av hemmet samt entré med kod eller kodbricka från utsidan. Trots att systemet i sig är avancerat är det mycket enkelt att använda och med sitt inbyggda intellekt kan du/ni själva programmera din/er säkerhetsdörrs beteende och egenskaper.

Kanske vill du/ni att att dörren ska låsas automatiskt när den sluter igen eller kanske väntas en hantverkare så du/ni vill ställa in tillträde till fastigheten endast för det tillfället under den tidsramen som jobbet utförs. LINX kan hantera detta och mycket mer. Med en rad olika alternativ så som koder, fjärrkontroller, fingeravtryck och mer anpassas LINX enkelt och effektivt.

LINX är ett batteri drivet system som klara 15 000 cykler och 18 månaders standby tid där du enkelt själv kan byta batterier som du finner att köpa i den dagliga varuhandeln.

 

Standardiserat är LINK fristående där det inte finns några krav på externa inkopplingar. Du/ni kan själva välja att komplettera LINK och har då följande alternativ:

– Elektroniskt tittöga

– Inkoppling av externt passagesystem

– Inkoppling av extern styrning

– Inkoppling av extern ström

– Manövrering med fingeravtrycksläsare

– Manövrering med fjärrkontroll

I de fall då LINX ska ingå i ett passagesystem sker inkoppling via kabel som dras genom dörren och ut via karmen. Informationen strömmar åt båda håll; dvs systemet talar om för dörren att den ska slå igen samtidigt som systemet får feedback om den aktuella statusen. Om säkerhetsdörrar Malmö avses användas utan extern inkoppling drivs dörren av batterierna. Vid användning av uppladdningsbara batterier laddas dessa när dörren är stängd.

Säkerhetsdörrar Malmö

Spegeldörrar och mönstrade dörrar

Mellan tidsperioden 1890-1940 inspirerades svensk arkitektur av influenser från övriga Europa bland annat Frankrike, Italien och Tyskland där spegeldörrar och mönstrade dörrar spelade en central roll. Det är därför vanligt att återfinna dessa i äldre fastigheter runt om i Sverige. Det är dock inte helt ovanligt att även i nyproducerade fastigheter så efterfrågas dessa typer av dörrar då som med så mycket annat så kommer och går stilar även inom denna branschen.

Tortelero säkerhetsdörrar erbjuder en rad olika alternativ för spegeldörrar där antigen kopior av befintliga spegeldörrar görs där detaljerna noggrant återskapas eller om spegeldörrar önskas tar vi fram förslag som är anpassad till fastighetens övriga miljö.

Torterolos speglade säkerhetsdörrar finns att tillgå i en rad olika träslag samt olika variationer av målning. Det vanligaste träslaget i Sverige är ek men går att få i alla möjliga sorter. Vanligtvis tillverkas frontpanelerna i massivt trä där fodret runt dörrarna är vanligtvis profilerat i samma träslag som dörren.

De vanligast förekommande teknikerna i målning är stöppla, ådringsmåla och täckmåla. Både vad beträffar val av målning samt val av material för frontpanelen tas stor hänsyn till vilket utseende det är som vill uppnås. I samtliga dekorationsmålningar används utvalda konstnärer som är specialiserade inom de olika teknikerna för att garantera den kvalitet som Torterolo säkerhetsdörrar står för såväl i konstruktion som i utseende.

Önskar du / ni se några av Torterolos speglade säkerhetsdörrar så tveka inte att kontakta oss.

Släta ytor

Hos Torterolo är mycket som är special en standard. Samtliga säkerhetsdörrar är försedda med en träyta på både in-och utsidan. I de fall där dörrarna är målade så läggs det extra vikt vid att målningen inger en genuin och inbjudande känsla. Istället för att limma fast frontpanelerna på dörrarna så fästs och hålls dessa på plats med hjälp av skenor. Detta medför även att vid skada av eller på panelen kan den enkelt bytas ut.

Torterolo använder en rad olika träslag med en fanér på 7mm tjocka skivor. Medan de vanligaste träslagen inkluderar ek och björk så finns även mer exotiska och exklusiva val så som zebraträd och wengé. Torterolo är medvetna om miljö och tar därför hänsyn till detta i valen av material.

Önskar du / ni mer information om släta ytor vänligen kontakta oss så besvarar vi era frågor.

 

Stort tack till Fuad och anställda på Foxor AB. Har renoverat badrum och gästtoalett, resultatet blev fantastiskt fint, kan verkligen rekommendera detta företag. Mvh Leif & Tina

Leif & Tina

Vi är fantastiskt nöjda med både bemötande, professionalism och resultat. Foad som arbetsledare och Ilje som målare. Noggrann, felfri, städade efter sig och punktlig. Vi rekommenderar Ilje starkt för bredspackling med slätt och fint resultat. Foxors bemötande är vi även nöjda med och kommer att anlita den i framtiden.

Klara

Vi är väldigt nöjda med resultatet av renoveringen. Arbetet behövde utökas och förändras under renoveringens gång men det var inga problem att få det gjort. Lite småsaker som inte var riktigt som vi ville ha dem återgärdades också utan problem.

Björn

Köp din säkerhets dörr av oss idag!

Close