Hem 5 Badrumsrenovering

Badrumsrenovering

Går ni i tankarna om att förändra ert badrum och längtar efter en lyxig spakänsla i ert eget hem? Känner er osäkra på var ni ska börja er förvandlingsresa, är ni på rätt plats. Vi på Foxor har varit det självklara valet vid badrumsrenoveringar för kunder i hela Skåne.

Vi erbjuder kostnadsfria offerter!

Vi genomför badrumsrenoveringar i hela Skåne och anser att det ska vara enkelt att komma igång. Begär en kostnadsfri och förutsätttningslös offert, redan idag!

Vi hjälper er att uppfylla era drömmars badrum!

Eftersom vi på Foxor Bygg alltid följer BKR:s (Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum) strikta regler kan du som kund känna dig säker både under och efter utför badrumsrenovering. Inga dolda överraskningar eller saltade fakturor. Att vara ett schyst byggföretag som verkligen håller det vi lovar är vårt motto och vi tycker att alla förtjänar ett badrum av högsta kvalitet. Oavsett om du vill renovera eller bygga nytt kan du lita på att vårt kunnande är lika vattentätt som våra badrum.

Våra badrumsrenoveringar utförs av särskilt utbildad personal och det är en självklarhet för oss, vi tummar inte på säkerhet och kvalitet. Efter utförd badrumsrenovering får ni av oss en garanti på jobbet enligt avtalet. Ni får ett skriftligt intyg på att våtrumsarbetet är utfört enligt gällande BKR-regler. Detta är ett viktigt dokument som vid senare försäljning av bostaden och ev. kontakt med försäkringsbolag visar att badrummet är byggt enligt gällande regler.

Vi utför totalentreprenad vilket innebär att vi kan sköta renoveringens alla delar. Detta innebär för er del att ni endast behöver ha en kontaktperson och uppkommer det frågor där ni inte vet vem som ska svara på dem så tar vi hand om det. Att renovera med totalentreprenad gör att projektet blir färdigt snabbare än alternativet med flera aktörer eftersom vi inte behöver vänta in andra hantverkare och företag, utan vi kan jobba på i ett bra tempo och förmedla era önskemål på vägen. Det brukar också bli billigare att lägga hela jobbet hos ett företag.

För vår del innebär totalentreprenaden att arbetsgången blir enklare och snabbare, vi kan informera både er och våra samarbetspartners snabbare och enklare vilket gör problemlösning smidigt. Detta gör också att vi kan garantera att jobbet blir gjort på rätt sätt enligt de lagar och krav som gäller.

En förenklad händelsekedja om hur det går till:

Förberedelser

Vi börjar med att genomföra förberedande åtgärder som att plocka in maskiner och verktyg i badrummet och därefter täcks golvet med skydd.

Inredning tas bort

All inredning som finns i badrummet plockas bort som t.ex. skåp, bänkar, toalett, element och vask.

Rörhantering

Rör i badrummet bryts ut och vattenledningarna pluggas igen.

Rören byts ut

Om avloppsrören måste bytas ut bilas golvet upp och delar av väggarna rivs så att man kommer åt rören (men det vet vi oftast på förhand).

Kakelrivning

Kakel och övriga delar av ytskiktet rivs ned och tas bort.

Rummet töms och städas

Därefter töms rummet på bråte och städas rent.

Spackling och fuktspärrning

Golv, tak och väggar spacklas och fuktspärras med speciellt framtagna produkter och enligt BKR (Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum) tillvägagångssätt.

Kakel och klinkers sätts på plats

Kakel sätts upp på väggar och klinker läggs på golvet.

Montering

Toalettstol, dusch och blandare monteras samt resterande interiör.

Städning och rengöring

Städning och rengöring utförs innan det är dags för slutbesiktning med kunden.

Inspiration

Att välja rätt material är avgörande när ni planerar en badrumsrenovering. Vi rekommenderar att besöka flera butiker för inspiration, särskilt för tätskikt. Kakel är populärt, men överväg även högkvalitativa plastmattor. Tänk på golval – klinker är ofta ett bra val. Fundera också på toalett, blandare, handdukstork, vask, skåp och golvvärme.

Våra arbetsledare kan erbjuda råd och inspiration. Och för ytterligare idéer, besök gärna sidan ”galleri” för att se exempel på tidigare projekt.

 

Letar du efter mer inspiration? Kika in i vårt galleri →

Alltid nära till hands

Inga idéer, massor av idéer eller funderar du över något för att kunna ta viktiga beslut och komma vidare? Vi på Foxor finns här för att hjälpa dig, såväl det gäller bollplank, inspiration eller om du har några frågor om själva renoveringsprocessen. Oavsett hur långt du kommit i din planering så är du alltid välkommen att antingen kontakta oss eller begära en offert för att en prisuppskattning.

Foxor tipsar!

Vi har samlat ihop tips som kan vara användbara att ha i åtanke vid badrumsrenoveringar.

Se våra bästa tips vid badrumsrenoveringar!
 • Ljust kakel: Använd ljust kakel för att skapa en känsla av rymd i mindre badrum.
 • Mörkt kakel: Mörkt kakel kan ge ett elegant intryck men kan få rummet att verka mindre.
 • Vit fog: Vit fog framhäver kaklets skönhet men kräver underhåll. Använd impregnering för längre livslängd.
 • Natursten: Natursten tillför tidlös skönhet men kräver regelbundet underhåll för att behålla sin lyster.
 • Golvvärme: Golvvärme bidrar till en behaglig känsla men överväg dess påverkan på elräkningen.
 • Kakelplattor: Större kakelplattor minskar mängden fog och ger ett enhetligt utseende, medan mindre plattor innebär mer fog och kan tillföra detaljrikedom.
 • Stora speglar: Stora speglar kan visuellt expandera ett litet badrum genom att reflektera ljus och skapa en känsla av mer utrymme.
 • Trender: Att följa de senaste badrumstrenderna kan vara spännande, men överväg tidlösa val för långsiktig hållbarhet.
 • Belysning: Korrekt belysning är avgörande. Belys viktiga områden och kombinera funktionell med estetisk belysning.
 • Toalett med dubbelspolning: En toalett med hel- och halvspolning kan spara vatten, men korrekt användning är nyckeln till faktisk miljövinst.
 • Färgval: Starka färger kan göra stort intryck men överväg hur de kommer att kännas över tid. Neutrala toner kan vara mer tidlösa.
 • Belysningsval: Vägg- och takbelysning erbjuder flexibilitet och kan anpassas för att möta olika behov.
 • Dimbara lysrör: De flesta lysrör är inte dimbara, vilket är viktigt att överväga vid val av belysningsalternativ.
 • Frostade duschväggar: Frostade duschväggar erbjuder privatliv men kan minska känslan av utrymme. Välj det som bäst passar era behov.
 • Tillbehör: Beställ och installera badrumstillbehör som toalettpappershållare och handdukshängare direkt för att säkerställa att de kommer på plats.

Har du koll på ROT-avdraget?

Inför er badrumsrenovering erbjuds ni möjligheten att dra nytta av ROT-avdraget, vilket i korthet innebär att ni kan minska era arbetskostnader med 30 %, upp till ett belopp av 50 000 kronor per person. För att underlätta förståelsen kring hur ROT-avdraget appliceras, har vi sammanställt en detaljerad guide. Ni hittar denna genom att besöka ”ROT-avdrag”-fliken på vår webbplats. Guiden är utformad för att ge er all nödvändig information om avdraget på ett enkelt och överskådligt sätt.

Såhär säger våra kunder...