Hem 5 Golvläggning

Golvläggning

Golvläggning är en konst som kräver noggrant urval av material, skicklig installation, djupgående kunskap och en tydlig förståelse för golvens funktion. För att säkerställa en effektiv process och uppnå ett optimalt resultat är det essentiellt att överväga flera nyckelfaktorer innan ni påbörjar projektet att lägga ett nytt golv.

Vi erbjuder kostnadsfria offerter!

Vi genomför golvläggningar i hela Skåne och anser att det ska vara enkelt att komma igång. Begär en kostnadsfri och förutsätttningslös offert, redan idag!

Vi lägger ditt golv

Golvläggning kan vara mer komplext än vad man först anar, särskilt för den som inte har erfarenhet av byggprojekt. Därför kan det vara lönsamt att ta kontakt med professionella golvläggare för att få en uppfattning om kostnader och tidsåtgång. Innan ni går vidare är det viktigt att fundera över vilken typ av golv som bäst kompletterar ert utrymme – överväg om ni föredrar ett ljust eller mörkt, färgstarkt eller klassiskt vitt golv. När det gäller golvets yta erbjuds ett brett spektrum av alternativ, vilket ger er möjlighet att skräddarsy utseendet efter era önskemål och behov.

Att navigera genom det omfattande utbudet av material och stilar för golvläggning kan vara en utmaning. Viktigt att beakta är golvens avsedda användning samt vad de kommer att utsättas för på daglig basis.

Nedan följer en lista på de vanligaste golven:

Linoleum

Denna miljövänliga, oljebaserade golvtyp är känd för sin exceptionella slitstyrka. Med rätt skötsel, som innebär att hålla golvet torrt, kan linoleumgolv motstå omfattande belastningar och bibehålla sitt utseende över tid.

Massivt trä (äkta golvplankor)

Ger en tidlös, traditionell och välkomnande atmosfär till varje rum. Massiva trägolv är hållbara och har en lång livslängd, men de kräver regelbunden skötsel och kan visa mer slitage än andra golvmaterial.

Laminat

Detta golv består av en kärna av pressat trä täckt med ett slitstarkt plastskikt, och erbjuder en mångsidighet i utseende som kan efterlikna många andra golvmaterial. Laminatgolv är mycket tåliga mot slitage och är ett kostnadseffektivt alternativ till äkta trä eller parkett.

Parkettgolv

Består av trä och finns i ett brett urval av format, från stora plattor till små stavar, vilket skapar en elegant och klassisk yta. Parkettgolv finns i många olika färger och mönster, vilket ger flexibilitet i designen.

Mattor

Tillgängliga i en mängd olika material och stilar, inklusive plastmatta och heltäckningsmatta. Mattor erbjuder komfort och värme under fötterna samt ljudisolering. Heltäckningsmattor kräver dock mer omvårdnad för att hålla rent jämfört med andra mattor.

Klinker

Tillverkat av glaserat keramikmaterial, är klinker ett utmärkt val för utrymmen som kräver lättskött och vattentålig golvyta, såsom kök och badrum. Dessa golv är enkla att rengöra och underhålla.

Betonggolv

Ger en modern och industriell känsla till utrymmen och är extremt hållbart. Även om det kan kännas kallt under fötterna, är betong ett utmärkt val för platser som utsätts för hårt slitage.

Epoxigolv

Tillverkade av hårdplast, dessa golv är extremt tåliga och nästan underhållsfria. Epoxigolv används ofta i kommersiella och industriella miljöer samt i garage tack vare sin höga slitstyrka och lättskötta yta.

Inspiration

Att välja rätt material är avgörande för ett framgångsrikt golvläggningsprojekt. Vi rekommenderar att besöka flera butiker för inspiration, särskilt när det gäller golvmaterial. Laminat och trä är populära alternativ, men även högkvalitativa komposit- och vinylmaterial är värda att överväga. Tänk på golvens användningsområde – klinker och sten är ofta utmärkta val för kök och badrum, medan mjukare material som kork kan vara idealiska för sovrum. Glöm inte att beakta aspekter såsom slitstyrka, underhåll och komfort.

Våra arbetsledare kan erbjuda råd och inspiration. Och för ytterligare idéer, besök gärna sidan ”galleri” för att se exempel på tidigare projekt.

Letar du efter mer inspiration? Kika in i vårt galleri →

Alltid nära till hands

Inga idéer, massor av idéer eller funderar du över något för att kunna ta viktiga beslut och komma vidare? Vi på Foxor finns här för att hjälpa dig, såväl det gäller bollplank, inspiration eller om du har några frågor om själva renoveringsprocessen. Oavsett hur långt du kommit i din planering så är du alltid välkommen att antingen kontakta oss eller begära en offert för att en prisuppskattning.

Nytt golv med ROT-avdrag

För dig som privatperson finns det möjlighet att utnyttja ROT-avdraget vid golvläggning. Detta avdrag ger er rätt att dra av 30% av arbetskostnaderna, vilket innebär själva arbetet men inte materialkostnaderna, från skatten. Från januari 2016 kan varje bostadsägare som fyllt 18 år och som betalat tillräckligt med skatt, nyttja detta avdrag upp till 50 000 kronor per person och år. För att kvalificera för ROT-avdraget är det nödvändigt att ni har en skattepliktig inkomst som motsvarar eller överstiger avdragsbeloppet. För detaljerad information om hur ROT-avdraget fungerar i samband med våra byggprojekt, besök gärna avsnittet ”ROT-avdrag” på vår webbplats, där vi förklarar processen steg för steg.

Såhär säger våra kunder...