Hem 5 Kundservice 5 Frågor och svar

Frågor och svar

Vi har satt ihop en samling av de vanligaste frågorna våra kunder ställer, allt för att göra det enklare och snabbare för dig att hitta den information du behöver. Om du inte hittar svaret på just dina frågor, är du välkommen att kontakta oss.

Kan jag få en offert innan jag bestämmer mig för att anlita er?

Absolut! Vi erbjuder kostnadsfria offerter baserade på dina specifika behov och projektets omfattning. Besök vårt offertformulär för att begära en offert här.

Hur går processen till när jag beställer en tjänst hos er?
Processen börjar med att ni kontaktar oss exempelvis för en offert, varefter vi ordnar ett hembesök för att diskutera era önskemål. Efter detta kan vi diskutera materialval samt datum och tid. När vi kommit överens skrivs ett avtal, och arbetet kan påbörjas.
Kan jag dra nytta av ROT-avdraget när jag anlitar er?

Ja, vi informerar dig om möjligheterna för ROT-avdrag för ditt projekt. Avdraget ger dig möjlighet att reducera kostnaden för arbetet med 30%, upp till ett visst belopp.

Erbjuder ni garantier på ert arbete?
Ja, vi erbjuder garantier enligt avtal och följer Byggkeramikrådets branschregler för våtrum, vilket säkerställer att arbetet utförs fackmässigt. Ett kvalitetsdokument som intygar detta överlämnas till dig vid projektets slutförande.
Hur säkerställer ni kvalitet och trygghet i era projekt?

Vår personal är utbildad och vi arbetar enligt branschens krav och försäkringsbolagens riktlinjer. Vi använder avtal rekommenderade av Konsumentverket och följer Konsumenttjänstlagen för att garantera både kvalitet och trygghet för våra kunder.

För ytterligare information om våra tjänster, behörigheter, och hur vi kan hjälpa dig med ditt projekt, besök vår undersida ”Behörighet” här.

Vad menas med ”fackmässigt utförande”?
”Fackmässigt utförande” innebär att vi utför arbetet i enlighet med Boverkets byggregler, gällande branschregler och monteringsanvisningar.
Hur hanterar ni avfall och miljöpåverkan?
Vi värnar om miljön och strävar efter att minimera vår miljöpåverkan genom ansvarsfull hantering av byggavfall och val av miljövänliga material och metoder där det är möjligt.
Kan ni hjälpa till med design och planering innan renoveringsarbetet börjar?
Ja, vi erbjuder rådgivning och stöd i design- och planeringsfasen. Vårt team kan hjälpa dig att utveckla en plan som uppfyller dina önskemål och behov, samtidigt som vi säkerställer att den slutliga designen är praktisk, hållbar och i enlighet med gällande regler.
Behöver jag vara hemma under renoveringsarbetet?
Det är inte nödvändigt att du är hemma under hela renoveringsprocessen, men vi uppskattar tillgänglighet för eventuella frågor eller beslut som behöver tas. Vi ser till att ditt hem behandlas med största respekt och säkerhet, oavsett om du är närvarande eller inte.