Hem 5 Köksrenovering

Köksrenoveringar

Att renovera köket är ett stort steg som kan förvandla ditt hem och skapa ett hjärta i bostaden där familj och vänner samlas. Genom att förstå utgångspunkten kan du göra välgrundade beslut som leder till ett funktionellt och inbjudande kök. Välkommen till vår sida om köksrenoveringar, där vi guidar dig genom varje steg på vägen mot ditt drömkök.

Vi erbjuder kostnadsfria offerter!

Vi genomför köksrenoveringar i hela Skåne och anser att det ska vara enkelt att komma igång. Begär en kostnadsfri och förutsätttningslös offert, redan idag!

Vi förvandlar ditt kök till den självklara gemenskapsytan

Inför ert beslut att antingen genomföra en totalrenovering av köket eller att fräscha upp det befintliga genom att byta luckor, bänkskivor, och vitvaror, är det avgörande att noggrant överväga era alternativ. Att välja en helrenovering erbjuder fullständig frihet att skräddarsy kökets design efter era önskemål. Å andra sidan kan en delvis uppdatering vara en kostnadseffektiv lösning för att ge köket ett lyft, förutsatt att grundstrukturen håller måttet.
På Foxor specialiserar vi oss på att förverkliga era köksvisioner, oavsett projektets storlek. Vi ansvarar för hela processen, från installation av ert noga utvalda kök till att försäkra oss om att allting fungerar felfritt och ser estetiskt tilltalande ut. Vårt erbjudande inkluderar även specialisthjälp med el och VVS genom våra betrodda partners, samt kakel- och målningsarbeten. Med en smidig samordning av alla involverade hantverkare garanterar vi en effektiv och problemfri renoveringsprocess. Välj det kök som talar till er, och låt oss hantera resten med vår expertis.

I ert nya kök erbjuder vi ett brett utbud av material för bänkskivor, inklusive laminat, oljad och obehandlad trä, rostfritt stål, kalksten, marmor, betong, granit, Corian (en slitstark komposit), glas samt kakel och mosaik. Medan trender kommer och går, är det personligt anpassade köket i rampljuset just nu. Den rådande trenden uppmuntrar till att uttrycka sin unika stil. En mix av gammalt och nytt är inte bara acceptabelt utan också eftersträvansvärt, vilket understryker ett mod att blanda olika epoker och stilar.

Naturliga material som bidrar till en tidlös estetik, ett öga för detaljer, och en balans av lekfulla kontraster markerar dagens designpreferenser. Kombinationen av matta pastellfärger med element i gråskala, samt användningen av metalliska material som koppar, guld och mässing, håller sig stadigt populära. I slutändan är det ni som bestämmer utseendet på ert kök – vårt uppdrag är att förverkliga era visioner.

En förenklad händelsekedja om hur det går till:

Förberedelser

Vi börjar med att genomföra förberedande åtgärder som att plocka in maskiner och verktyg i köket och därefter täcks golvet med skydd.

Inredning tas bort

All inredning som finns i köket plockas bort som t.ex. skåp, bänkar, diskmaskin, spis och ugn, kyl och frys, element samt vask.

Rörhantering

Rör i köket bryts ut och vattenledningarna pluggas igen.

Rören byts ut

Om avloppsrören måste bytas ut bilas golvet upp och delar av väggarna rivs så att man kommer åt rören (men det vet vi oftast på förhand).

Kakelrivning

Kakel och övriga delar av ytskiktet rivs ned och tas bort.

Köket töms och städas

Därefter töms köket på bråte och städas rent.

Spackling och fuktspärrning

Väggar runt vask och diskmaskin spacklas och fuktspärras med speciellt framtagna produkter och enligt BKR (Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum) tillvägagångssätt.

Golv och väggar

Vi sätter önskat golv och önskade väggar på plats.

Montering

Vask, kyl och frys, spis och ugn, ev. diskmaskin och microvågsugn samt resterande interiör monteras.

Städning och rengöring

Städning och rengöring utförs innan det är dags för slutbesiktning med kunden.

Inspiration

Att välja rätt material är kärnan i en lyckad köksrenovering. Vi rekommenderar att besöka flera butiker för inspiration, särskilt när det gäller arbetsytor och skåpmaterial. Laminat och trä är populära val, men överväg även högkvalitativa kompositmaterial. Tänk även på val av bänkskivor – granit, kvarts, och marmor är ofta utmärkta alternativ. Glöm inte att överväga detaljer som kranar, handtag, belysning, och smarta förvaringslösningar.

Våra arbetsledare kan erbjuda råd och inspiration. Och för ytterligare idéer, besök gärna sidan ”galleri” för att se exempel på tidigare projekt.

Letar du efter mer inspiration? Kika in i vårt galleri →

Alltid nära till hands

Inga idéer, massor av idéer eller funderar du över något för att kunna ta viktiga beslut och komma vidare? Vi på Foxor finns här för att hjälpa dig, såväl det gäller bollplank, inspiration eller om du har några frågor om själva renoveringsprocessen. Oavsett hur långt du kommit i din planering så är du alltid välkommen att antingen kontakta oss eller begära en offert för att en prisuppskattning.

Använd ROT-avdraget vid er köksrenovering

För dig som privatperson finns det möjlighet att utnyttja ROT-avdraget vid köksrenovering. Detta avdrag ger er rätt att dra av 30% av arbetskostnaderna, vilket innebär själva arbetet men inte materialkostnaderna, från skatten. Från januari 2016 kan varje bostadsägare som fyllt 18 år och som betalat tillräckligt med skatt, nyttja detta avdrag upp till 50 000 kronor per person och år. För att kvalificera för ROT-avdraget är det nödvändigt att ni har en skattepliktig inkomst som motsvarar eller överstiger avdragsbeloppet. För detaljerad information om hur ROT-avdraget fungerar i samband med våra byggprojekt, besök gärna avsnittet ”ROT-avdrag” på vår webbplats, där vi förklarar processen steg för steg.

Såhär säger våra kunder...