Hem 5 Fönster- och dörrbyten

Fönster- och dörrbyten

Om era äldre fönster visar tecken på förfall, såsom röta och kondens, kan det vara läge att överväga ett utbyte. Att byta fönster på egen hand utgör en betydande tidsinvestering och kan vara en utmaning utan erfarenhet inom bygg och snickeri. Anlita då Foxor!

Vi erbjuder kostnadsfria offerter!

Vi genomför fönster- och dörrbyten i hela Skåne och anser att det ska vara enkelt att komma igång. Begär en kostnadsfri och förutsätttningslös offert, redan idag!

Vi hjälper er med byte av dörrar eller fönster

Dagens fönster har en hållbarhet på i snitt 40 år så ett fönsterbyte gör man inte så många gånger. Att byta fönster är en stor investering och det är viktigt att ställa rätt frågor innan man fattar sitt beslut. Först och främst handlar det om fönstrets energieffektivitet, men det är också viktigt att ta reda på fönstrets funktioner eftersom det skiljer sig åt mellan olika modeller. Det handlar om funktioner såsom solskydd, inbrottssäkerhet, personsäkerhet, energieffektivitet och buller, men också hur fönstret öppnas eller om det skall vara fast.

Sugen på en ny dörr? Har er gamla trädörr tappat charmen och börjat flagna? Känns dörren som den ska trilla isär vilken sekund som helst? Välkommen till klubben, många av de äldre hus som idag finns i vårt avlånga land lever inte upp till den standard de borde. Dörrens huvuduppgift i det samhälle vi idag lever i är att den ska skydda oss mot vind och kyla samt vara ett stopp om tjuven tittar förbi. Utöver ytterdörrar har många av oss också dörrar inomhus, dessa dörrar finns idag i alla dess sorter som enkeldörrar, dubbeldörrar, glasdörrar, aluminiumdörrar och PVC-dörrar. De flesta ytterdörrar idag är antingen gjorda i trä, aluminium eller PVC material. Det finns idag även säkerhetsdörrar som uppfyller krav för inbrottsklasser RC3 och uppåt. Majoriteten av nya säkerhetsdörrar tillverkas av stål, både dörrblad och karm, men det finns även säkerhetsdörrar tillverkade av trä med stålkärna. Dörrarna tillverkas i fabriker efter måttbeställning, alternativt standardmått. Dessa dörrar har även ett höjt skydd mot brand och oljud.

Vi på Foxor Bygg hjälper er gärna med att installera nya dörrar både inre och yttre dörrar. Vi har den kunskapen som behövs för att utföra dörrbyten på ett riktigt och säkert sätt. Även här så väljer ni ut den dörr ni vill ha, köper hem den och sen kommer vi ut och installerar dörren eller dörrarna till er. Vi säljer inte dörrar men kan hjälpa er med rådgivning gällande vad för sorts dörrar ni har behov av. Vi utför dörrbyte i Malmö med omnejd.

Foxor Bygg utför fönsterbyten och dörrbyten i Malmö med omnejd men tar även projekt i Skåne. Ni väljer ut fönster ni gillar, köper hem dem och därefter kommer vi ut till er och sätter in era fönster. Fördelen är att ni själva helt väljer vilka fönster ni vill ha, ni kan själva hålla koll på kostnaden för dessa. Vi sätter upp lister och ordnar med plåtarbetet som behövs. Kontakta oss för en kostnadsfri offert, vi har under åren samlat på oss den kunskap som behövs för att utföra så omfattande jobb som ett fönsterbyte innebär. Vet ni inte vad för sorts fönster som passar så kan ni självklart komma till oss för rådgivning.

De flesta fönster som görs idag är antingen träfönster, PVC-fönster eller aluminium fönster eller i vissa fall aluminiumbeklädda fönster. Träfönster är oftast gjorda helt i trä med innerdelar av metall, PVC-fönster är gjorda av ett lättplastmaterial kallas också för kompositfönster, aluminiumfönster är gjorda av mestadels aluminium och så till sist finns ju då aluminiumbeklädda fönster där man kombinerar de två materialen för att få ut det bästa av båda världar.

Vanligaste fönstersorterna

Inåtgående fönster

Idealiska för moderna byggnader eller högre våningar där tillgång till utsidan är begränsad, erbjuder dessa fönster praktisk användning och underhåll från insidan.

Utgående fönster

Perfekt lämpade för klassiska hus och lägenheter där fönster enkelt kan nås utifrån, dessa fönster bidrar till husets karaktär och enkelhet i användning.

Karmfasta fönster

Fast monterade och icke-öppningsbara, dessa fönster erbjuder ökad tätning och säkerhet, och är ideala för platser där ventilation inte är en prioritet.

Sideswing-fönster

Liksom vridfönster, men dessa öppnas horisontellt runt sin axel, vilket förenklar rengöring från insidan utan att kompromissa med utseende eller funktion.

Höger- eller vänsterhängt

Detta beskriver placeringen av gångjärnen och bestämmer om fönstret öppnas åt höger eller vänster, vilket påverkar både funktion och utseende.

Vridfönster

Dessa fönster kombinerar fördelarna med både inåt- och utåtgående modeller, vilket möjliggör enkel ventilation och rengöring genom att fönstret kan vridas helt för åtkomst till båda sidorna.

Kompletterande installationer och finish

Spackling och fuktspärrning

Användningen av specifikt utvalda produkter för att spackla och skydda golv, tak och väggar mot fukt enligt branschstandarder.

Kakel och klinker

Väggkakel och golvklinker installeras för att skapa en hållbar och estetiskt tilltalande yta i våtutrymmen.

Montering

Installation av sanitetsprodukter såsom toalettstol, dusch och blandare, samt övrig inredning.

Städning och rengöring

Genomgående städning och rengöring genomförs för att säkerställa en ren och inbjudande miljö inför slutbesiktningen med kunden.

Glasval för fönster

3-glasfönster

Består av tre glasrutor sammanfogade med metallskenor, med argongas emellan för förbättrad värme- och ljudisolering.

2-glasfönster

Har två glasrutor med luft eller argongas emellan för effektiv värmeisolering, sammanfogade med metallskenor.

Kopplat 2+1 glas

Inkluderar två fönsterbågar; en med dubbelglasruta och en med enkelglas, kopplade för flexibilitet och isolering.

Kopplat 1+1 glas

Består av två kopplade fönsterbågar, varje med en enkelglasruta, för traditionell estetik med möjlighet till separation.

Inspiration

Att välja rätt material och design är avgörande för framgången med att byta ut dörrar och fönster i ert hem. Vi rekommenderar att ni utforskar olika leverantörer för inspiration, särskilt när det gäller materialval för fönster och dörrar. Trä, PVC och aluminium är populära material, var och en med sina fördelar när det gäller hållbarhet, underhåll och estetik. För fönster är även glastypen viktig – överväg energieffektiva lösningar som dubbelglas eller trippelglas för bättre isolering. När det gäller dörrar, tänk på säkerhetsaspekter, design och hur de kompletterar husets övergripande utseende.

Våra arbetsledare kan erbjuda råd och inspiration. Och för ytterligare idéer, besök gärna sidan ”galleri” för att se exempel på tidigare projekt.

Letar du efter mer inspiration? Kika in i vårt galleri →

Alltid nära till hands

Inga idéer, massor av idéer eller funderar du över något för att kunna ta viktiga beslut och komma vidare? Vi på Foxor finns här för att hjälpa dig, såväl det gäller bollplank, inspiration eller om du har några frågor om själva renoveringsprocessen. Oavsett hur långt du kommit i din planering så är du alltid välkommen att antingen kontakta oss eller begära en offert för att en prisuppskattning.

Information om ROT-avdrag

För dig som privatperson finns det möjlighet att utnyttja ROT-avdraget vid fönster- och dörrbyten. Detta avdrag ger er rätt att dra av 30% av arbetskostnaderna, vilket innebär själva arbetet men inte materialkostnaderna, från skatten. Från januari 2016 kan varje bostadsägare som fyllt 18 år och som betalat tillräckligt med skatt, nyttja detta avdrag upp till 50 000 kronor per person och år. För att kvalificera för ROT-avdraget är det nödvändigt att ni har en skattepliktig inkomst som motsvarar eller överstiger avdragsbeloppet. För detaljerad information om hur ROT-avdraget fungerar i samband med våra byggprojekt, besök gärna avsnittet ”ROT-avdrag” på vår webbplats, där vi förklarar processen steg för steg.

Såhär säger våra kunder...